Kartofler, chokolade og korn i Poundbury

“Dette er et affaldsprodukt, som det ellers er svært af bortskaffe, men nu betragter vi det som brændstof.”
Richard Warneford, direktør for spildevandsbehandling

Poundbury er tænkt som den mest moderne og selvforsynende by i England. Anlægget, som støttes af prins Charles, der åbnede det i 2012, er det første kommercielle anlæg i Europa og vil på langt sigt være i stand til at levere gas til op til 56.000 hjem.
Prins Charles håber, at Poundbury-projektet vil være en model, som kan kopieres og danne grundlag for et netværk af anlæg, der leverer gas til lokalsamfundene.

Carborex®MS 650
Råmaterialer: Biogas fra landbrugsprodukter og fødevareaffald
Opgradering af 650 Nm³/h
Produkt: Gas til indsprøjtning i forsyningsnettet

Anlægget benytter en proces, der er kendt som anaerob nedbrydning til at nedbryde fødevareaffald fra en nærliggende chokoladefabrik, en producent af morgenmadsprodukter og et kartoffelforarbejdningsanlæg sammen med majsaffald fra lokale landmænd. Biogassen, som produceres, er ikke umiddelbart anvendelig. Derfor opgraderes den til ren metan med et opgraderingsanlæg fra DMT, navnlig CarborexMS. Metanen sprøjtes ind i gasforsyningsnettet som energiforsyning til madlavning og opvarmning.
Poundbury var det første kommercielle anlæg i Europa, og det første biogasopgraderingsanlæg, som fungerer med membraner. I 2012 var det forholdsvis nyt ikke at benytte kemikalier eller vand. Det første anlæg viste sig i praksis at være nemt at drive, have et lille fodaftryk, ingen høje søjler, som andre systemer, og det fungerer rigtigt godt.

carborex_ms

Kilder med mere information:
http://www.bbc.com/news/business-32690765
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/prince-charles/9685113/Prince-Charles-takes-on-energy-giants-with-biogas-plant.html